Jobinside

Banqsoft

Representerar du arbetsgivaren?

Banqsoft - Anställdas omdömen om lön och andra arbetsvillkor

Så här har Banqsoft bedömts som arbetsgivare:

3.3/10

2 Omdömen

Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?

Alla omdömen

3.8/10
  
Banqsoft 
   Tidigare anställd
för 7 månader sedan
Omdöme generellt
Banqsoft är ett klassiskt företag med en historia som sträcker sig långt tillbaka och medför att en hel del 'gamla reliker' finns kvar inom organisationen och många är nu chefer eller i positioner där man kan sätta de yngre på plats utan repressalier av ledning eller HR.

Sexuella trakasserier och utbrändhet existerade på ett relativt litet kontor för vissa där det ofta behövde gå för långt innan arbetsgivaren tog detta på allvar.

Vissa avdelningar befann sig i noll karriärmöjligheter och '1-1' med ens närmaste chef var nästintill ett skämt som man kunde haft ett samtal med Siri istället.

Kommer aldrig någonsin att rekommendera Banqsoft som arbetsgivare förens extended management fått stor rotation och ens gamla kollegor som fortfarande arbetar kvar faktiskt talar gott om arbetsgivaren.
Fördelar
Läget på kontoret.
Kollegorna.
Kunderna.
Nackdelar
Vad var positivt egentligen?
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
2.9/10
  
Banqsoft 
för 2 år sedan
Omdöme generellt
Det finns 2 sidor av myntet att jobba för Banqsoft, det gäller bara att vara på den rätta sidan, de som är på den rätta sidan klarar sig alltid undan oavsett vad de än gör. Många som jobbar på Banqsoft är väldigt bra människor med stort hjärta och så finns det en klick andra personer med titlar som tillhör en annan kategori av människor som alltid klarar sig undan, för de anser sig lite finare. Oavsett om du får beröm av andra för ditt arbete, jobbar oavlönad övertid även när du är sjuk, får du inget som helst tack för det du förväntas att du ska ställa upp på alla dygnets timmar utan ersättning även om din lön är jämförelsevis låg jämfört med andra i samma kategori är det förväntat att du ska jobba gratis. Tror du att hårt arbete lönar sig på Banqsoft, tror du fel, du kommer inte bli belönad för ditt arbete. De som uppskattar ditt arbete är de som inte är på den sidan av myntet och som verkligen ser det jobb du lägger ner även om jobbet du ska utföra är långt mer än vad din arbetstid tillåter.
Hamnar du och din chef i dispyt och där du samtidigt kräver högre lön, kommer du bli inkallad till ett lönemöte av en högre chef och där det visar sig att det inte kommer handla om din lön utan om att förnedras, förminskas och försöka få dig att säga upp dig själv genom att meddela hur dålig och inkompetent du är, chefen är viktigast att skydda oavsett chefens dåliga beteende. Du får inga som helst förslag att byta till annan avdelning på arbetsplatsen även om det är möjligt utan där får du ett blankt nej, du ska straffas för att du satte dig emot din chef. Jag hade tur då jag samtidigt hade fått förfrågan från annan arbetsgivare som erbjöd mig ett jobb med betydligt högre lön plus övertidsersättning samtidigt, det var någon som ville ha mig och gav mig ett jobb på studs.
De som jobbar på den sidan av myntet där man alltid klarar sig undan, har en syn på sig själva som bättre människor och tror på det själva. De kommer aldrig att stötta dig även om de vet hur illa behandlad du blivit, man håller varandra om ryggen på den sidan oavsett beteende. Lönesamtalet som kom att handla om något helt annat än vad som anslagits från början, allting handlade om att du skulle vara oförberedd till mötet om vad som skulle komma, det var planerat att man skulle göra sig av med mig. Varken VD eller någon annan högre chef har bett om ursäkt för det inträffade även om de blivit informerade, utan de verkar stå bakom hanterandet och har inte återkommit. Jag har fått indikationer på att flera har råkat ut för samma sak och att det verkar vara satt i system att sätta personer oförberedda i ett planlagt möte för att sedan hugga kniven i ryggen på dem, det verkar vara effektivt även om det är så fel.
Jag fick ett nytt jobb, sade upp mig omgående och ville definitivt inte ha en förnedrande avtackning, däremot fanns de på andra sidan myntet som gav mig den bästa avtackningen man kan tänka sig, de som är de riktiga människorna med ett stort hjärta. Den andra sidan gav mig en spottloska i ansiktet och en magpumpare och såg till att sparka på mig när jag låg ner, det var ren misshandel. Ingen har återkommit och ansett att detta var fel, trots att jag har informerat dem hur det gick till. Jag var tvungen att jobba kvar för att lära upp dem som skulle ta över mitt arbete, ett större svineri finns inte utan jag fick stressa in i det sista för att hinna lära upp innan jag lämnade företaget, för det är min arbetsmoral att göra mitt jobb. Även om det händer inför öppen ridå, så syns det inte utifrån men för den som är drabbad är det en mardröm.
Ett stort tack till er som stöttade mig vid denna tidpunkt, jag var nere och kunde knappt tro på det jag precis hade upplevt. Ni tog upp mig till ytan och verkligen visade upp ett stort hjärta sista tiden och gjorde så att jag kunde ta mig vidare. Ni förstår inte hur mycket detta verkligen betydde för mig, då jag var i en situation där jag inte kunde tänka klart eller visste hur jag skulle hantera situationen, men där jag till slut tog mig ur den värsta förnedring jag upplevt från en företagsledning och som verkar vara satt i system då ingen har återkopplat tillbaka till mig trots flertal påstötningar. Det finns en tro att allting försvinner med tiden om man väntar tillräckligt länge, men så är det definitivt inte.
Det finns en förnedringskultur och pennalism inom Banqsoft som inte är synligt för de flesta, men som tur är uppvägs det av de bra människorna som finns där och stöttar dig hela vägen i ur och skur.
Hamnar du i onåd hos dem som är på andra sidan myntet kommer du att piskas i det tysta för att du vågade säga ifrån.
Sedan ska man tänka på att den nya arbetsplatsen jag jobbar på, är på en högre nivå samt att jag är kvar efter 6 månaders provanställning, vilket är tydligt kvitto på att det inte är jag som är problemet.
Jag säger bara ”skäms Banqsoft”, rensa upp skiten efter er och se till att de chefer som håller på med detta får gå på en gång med samma förnedrande behandling, de behöver uppleva detta för att förstå då man lever i en egen bubbla. Än så länge har ni som är längst upp försvarat metoden som går emot alla principer som ska gälla på en arbetsplats.
Jag vill i klartext skriva att jag inte har misskött mitt arbete på något sätt som föranlett arbetsgivarens beteende mot mig, ni som tänker söka dit tänk efter både en eller två gånger. De som en gång startade Banqsoft, står nog inte för den företagskultur som den har blivit nu inom detta företag.
Att jag skriver detta ger ingen som helst vinst på något sätt för min del, någon måste dra detta även om det i slutändan blir negativt för mig själv. Det som hänt är inte ok och ska inte accepteras på en arbetsplats, Jag vägrar bli behandlad som en andra klassens människa, det ska ingen behöva bli utan vi har alla lika värde. Trots påstötningar till berörda chefer, har ingen återkommit ännu 20220102. Att bli utnyttjad till max på en arbetsplats och därefter sparkas ut med huvudet före, även om man lagt ner oerhört stor atrbete och haft en arbetsvecka långt över 40 timmar säger en hel del om företagets grundvärden. I och med att jag sade upp mig själv så skulle jag få en månads ersättning, normalt sätt är det tre månaders uppsägning men jag avslutade efter 2 månader och då tog man alla mina komptimmar med motiveringen att dessa skulle dras från den månad jag fick i kompensation och här ingick bland annat 20 timmar jag jobbat en lördag och söndag.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?