Jobinside

Timarco

Representerar du arbetsgivaren?

Timarco - Anställdas omdömen om lön och andra arbetsvillkor

Vad säger arbetsgivaren -

stämmer omdömena?

INSTÄMMER TILL

?

Arbetsgivaren har ännu inte visat detta

Så här har Timarco bedömts som arbetsgivare:

2.9/10

16 Omdömen

Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?

Alla omdömen

0.7/10
  
Timarco 
för 8 år sedan
Omdöme generellt
Instämmer till fullo med föregående talare.

Ledningen borde inte överhuvudtaget varken få driva ett företag eller ha anställda. De anställer endast unga personer av den anledning att dessa kan man utnyttja till max/lura.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.7/10
  
Timarco 
   Lagerarbetare
för 4 år sedan
Omdöme generellt
Håller med alla omdömen nedanför till 100%
Riktigt dålig ledning som ej tar ansvar eller bryr sig om deras anställda. Det absolut sämsta arbetet man kan tänka sig att ha. Önskar ingen människa i världen detta slavarbete och att alla ser denna varning.
Vidrigt ställe. Vidrig ledning, som som sagt ej borde få sitta där de sitter.

Tack för mig.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.7/10
  
Timarco 
   Lagerarbetare
för 4 år sedan
Omdöme generellt
Vidrig arbetsplats.
Ledningen behandlar sina anställda som skräp. Fruktansvärt dålig miljö där personalen stressas sönder i otroligt dåliga lokaler - utan raster. De anställda blir sjuka och bryts ner på denna arbetsplats. Avråder alla att arbeta där.

Viktigt att veta: Timarco är samma företag som Uppercut!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.7/10
  
Timarco 
för 3 år sedan
Omdöme generellt
Vart ska man börja? Detta är som övriga skriver en horribel arbetsplats på alla sätt och vis. Ledningen är fruktansvärd och många i personalen är mer eller mindre rädda för en eller flera av de ansvariga. De har vid olika tillfällen nästintill hotat personalen att jobba över & jobba helg genom att säga att om man inte ställer upp så får man inga fler pass. Man förväntas att vara helt knäpptyst kollegor emellan och jobba på i orimligt snabbt tempo nonstop, och man pressas att jobba snabbare hela tiden genom att fylla i tidsrapporter och är man inte tillräckligt snabb får man tillsägelser. Är det mycket att göra så läggs det på arbetstimmar och lunchen halveras, utan att fråga personalen. Arbetsmiljön är under all kritik, en byggnad som blir iskall på vintern och stekhet på sommaren. Finns även mögel i lokalen som bara göms bakom kartonger.
Finns mycket mer att säga om detta företag och denna ledning men kortfattat så rekommenderar jag INGEN att jobba här, ledningen bryr sig inte ett dugg om de anställda. Obs uppercut är samma företag.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.9/10
  
Timarco 
   Lagerarbetare
för 1 år sedan
Omdöme generellt
Har några års erfarenhet av det här stället och det finns egentligen inga ord för de känslor jag känner inför att ha bevittnat så otroligt många enskilt märkliga händelser på det här företaget. Men jag kan faktiskt hålla med en del föregående kommentarer här på sidan och jag har lyckats lista några stycken. Jag hoppas att det här ska visa på hur oseriös och oprofessionell den här arbetsgivaren är. Och för att inte tala om hur respektlösa de är mot sina anställda.

-Det är i princip omöjligt att få fasta timmar hos denna arbetsgivare. Om man frågar säger de bara att de inte har behov. Samtidigt kan det nästa vecka komma in två nya fastanställda.

- Väldigt många personer kom och gick. Vissa slutade efter bara två dagar.

- När en myndighet skulle göra besök skämtades detta bort och förlöjligades. Inför besöket ändrades vissa saker och sen ändrades det tillbaka efter besöket.

- I början fick bara tjejer arbeta där. Detta blev något av en snackis och man undrade hur det kom sig. Sedan blev plötsligt några killar anställda. Inga tjejer förutom de ansvariga hade då en fast anställning. Killarna verkade få fasta anställningar direkt. Killarna fick dessutom ta hand om ett stressigt och tungt moment, som cheferna tydligen hade bedömt oss tjejer som inkompatibla för, medan vi tjejer fick göra de ”lättare uppgifterna”, fast vi tidigare utfört de tunga uppgifterna, dessutom under tidspress. Det blev en grabbigare jargong och den dåvarande lagerchefen tog "sina grabbar" under vingarna medan tjejerna fint stod bredvid och lyssnade på.

- Vi fick aldrig veta ifall det skulle komma nya medarbetare, förrän de var igång och jobbade. Detta skapade extrem förvirring hos de andra. Man blev orolig över sin egen anställning.

- Man var alltid tvungen att bevisa sig. Hård konkurrens om passen, även för dem som varit anställda i flera år. Och de som blev favoriter fick pass. De andra fick kämpa. Även om de var tillgängliga för jobb på heltid. Och man fick sällan feedback kring sin arbetsinsats.

- Man fick sällan hela lunchraster. Om man fick 1 timmes lunchrast blev man euforisk. Annars var 30 minuter standard och då fick man hälla i sig maten.

-Det var dålig kommunikation. Vissa anställda fick viktig information gällande rutiner, arbetsuppgifter eller schema medan andra inte fick det.

- Man kunde höra rykten om anställda som ifrågasatte varför de inte hade kollektivavtal och andra självklara förmåner som ett seriöst företag ska ha på 2010-talet. De personerna sågs aldrig till mer.

Detta är bara början... Vissa företeelser gällande olovlig fotografering och övervakning har faktiskt satt sina spår hos mig för där man faktiskt gått emot existerande personskyddslagar och inte informerat om eller hämtat samtycke innan. Det är för mig otroligt hur de egentligen kunnat komma undan med det.

En till händelse är då en anställd fick en löst sittande taklampa i huvudet. En sån där stor, tung lampa med lysrör. Efter det skruvades alla taklampor fast extra noga. Men ingen fick veta något, förutom de få av oss som stod bredvid och bevittnade händelsen.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.0/10
  
Timarco 
   Lagerarbetare
för 3 år sedan
Omdöme generellt
Detta är den absolut SÄMSTA arbetsplats jag varit på. Jag har aldrig jobbat på ett företag vars ledning bryr sig så lite om sina anställda. Arbetsmiljön är hemsk och uppgifterna är inte ett dugg ergonomiska för kroppen. Borden där man står och packar är dåligt utformade och vissa går dessutom inte att höja, vilket utsätter ryggen för enorma påfrestningar. Ventilationen är obefintlig, det är iskallt på vintern och runt 27-34 grader på sommaren. Tröjorna man tvingas ha på sig är av 100% polyester vilket gör att de inte andas alls. Gångarna där man plockar varor är otroligt trånga och ställningarna där varorna ligger har vassa kanter vilket resulterar i sår över hela armarna. Ibland är det bara 30 minuters rast på ett 8-timmars pass och utöver det är det inte ens tillåtet att ta en kaffe eller frukt på 5 minuter under för- eller eftermiddagen. Det finns absolut ingen möjlighet att kunna påverka och förbättra arbetsmiljön. Inte ett enda personalmöte i sikte och försöker man påverka blir man snabbt tillrättavisad och förminskad. Dom har inte kollektivavtal och det pushas från ledningen att man ska ta vissa pass för att inte bli schemalagd på mer än 8 timmar per pass veckan efter. Det finns en mängd bättre lagerjobb än detta. SÖK INTE DETTA JOBB!!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.1/10
  
Timarco 
för 8 år sedan
Omdöme generellt
Jag rekommenderar inte någon att söka arbete hos Timarco.
Fruktansvärt dålig ledning som borde gå en arbetsgivarkurs.

Dålig struktur och organisation, vilket oftast leder till missnöjda kunder, långa leveranstider och att man jobbar i ett mörker.

Det enda som är positivt med att jobba på Timarco är att man iaf inte säljer skit till kunder. Det är bra kvalitet till helt okej priser.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.1/10
  
Timarco 
   Lagerarbetare
för 1 år sedan
Omdöme generellt
Timarco är i särklass det värsta jobbet jag har haft. Jag jobbade där under en sommar, och tjejerna på lagret var guld värda, men det var också det enda bra med de här jobbet.

Jag anställdes som projektanställd dag för dag, vilket dem lade fram som "det är både bra för oss och dig!". Dessutom försvarade de att de inte hade kollektivavtal med att "lönen är högre än om vi var anslutna."

Min första vecka jobbade jag 9h-pass med en 30 min lunchrast och det var den enda rasten vi fick på hela dagen. De uttryckte att de inte ens ville att vi skulle gå på toa. Efter ett par dagar ändrades plötsligt arbetstiden till 11h-pass, och då med en timmes lunchrast, och jag tänkte att det är bara att bita ihop. Jag märkte efter ett par dagar att vissa trillade in en timme senare och även slutade innan mig och fick först då höra att extratimmarna var "frivilliga". Med det menade dem att jag inte skulle få vara kvar om jag ville jobba mindre, de var endast de få som fick särbehandling.

Sedan var det ständigt tävlingsinriktat. Vi kunde se exakt vem som packat mest och snabbast på datorn om vi packade ordrar då våra namn fanns i en lista. Sedan kunde man även se mest packade ordrar för veckan mm. Allt för att egga oss till att jobba ännu snabbare. Dessutom skulle vi signera alla plockordrar för att ledningen skulle kunna se vem som packade fel och även långsammast, och jag hörde även när chefen och lagerchefen pratade om att börja föra statistik på vem som gjorde flest fel, antagligen för att den personen inte skulle få vara kvar. Vi fick inte heller prata på lagret utan fick tillsägelser när vi snackade medan vi jobbade.

Lagret var varmt och trångt och man fick springa mellan packorderna för att hinna med på en godkänd tid. Jag hade ständigt rivmärken på armarna och fick även arbetsskador i handlederna då jag oftast försökte plocka alla ordrar på en gång för att inte slösa tid på att springa och lämna dem.

Jag vet inte om det är så nu, men då var det endast tjejer som jobbade och folk kom och gick över en dag. Tjejerna på lagret var dock väldigt välkomnande och trevliga, medan de som jobbade på kundtjänsten tror jag inte sa ett enda ord till mig medan jag jobbade där.

Kan även tillägga att när jag sa upp mig fick jag ett svar där det stod "Jag förutsåg detta och vi förväntade oss inte att du skulle komma tillbaka." Och jag tolkade det som att jag ändå inte hade fått vara kvar då jag hade börjat prata om att organisera oss fackligt. Det var inte populärt det.

Skulle aldrig rekommendera någon att jobba på det här lagret, men självklart har man ibland inga val, så som jag inte hade under tiden jag var där. Man kan ju alltid hoppas på att de ska ha bättrat sig men det har jag extremt svårt att tro på.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.4/10
  
Timarco 
   Tidigare anställd
   Lagerarbetare
för 3 månader sedan
Omdöme generellt
Jag jobbade på Timarco i över 1 år och kan säga så här att det var det värsta året i mitt liv.
Har aldrig jobbat eller varit med om ett ställe där man utnyttjar och kränker sina medarbetare på detta viset innan. Då menar jag ledningen…
Pressen mat har på detta jobb är obeskrivligt!
Man vågar inte ens gå på toa utan att bli av med pass eller få elaka ögat på sig. Man får heller inte umgås med sina medarbetare då det är strikt förbjudet att ens öppna sin mun när man tagit ett steg in på jobbet.
Jag skulle kunna skriva så mycket mer men det tar bara min tid och vägrar lägga en endaste sekund till på detta företag.
Det ända jag vill är att folk ska hinnas varnas innan dom bestämmer sig för att börjar på Timarco.
Det hade jag velat så jag hade sluppit alla ångest attacker efter jobbet.
Ger all styrka till alla medarbetare på lagret som jobbar kvar och hoppas dom också en dag kan ta sig där ifrån!
Fördelar
Lager medarbetare är det finaste på jobbet
Nackdelar
Den hemska ledningen
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.4/10
  
Timarco 
   Lagerarbetare
för 4 år sedan
Omdöme generellt
instämmer helt med nedanstående kommentarer. Några år senare och inget har förändrats på Timarco. Arbetsmiljön är horribel, och vill du stressa ihjäl dig är detta en arbetsplats för dig. Ledningen bryr sig inte ett dugg om sina anställda, och här utnyttjar man unga för fullt. Folk säger upp sig titt som tätt. Skulle inte rekommendera denna arbetsplats till någon.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?