Jobinside

Kommentarer till omdöme av Timarco

Gå tillbaka till Timarco
1.1/10
  
Timarco 
   Lagerarbetare
för 1 år sedan
Omdöme generellt
Timarco är i särklass det värsta jobbet jag har haft. Jag jobbade där under en sommar, och tjejerna på lagret var guld värda, men det var också det enda bra med de här jobbet.

Jag anställdes som projektanställd dag för dag, vilket dem lade fram som "det är både bra för oss och dig!". Dessutom försvarade de att de inte hade kollektivavtal med att "lönen är högre än om vi var anslutna."

Min första vecka jobbade jag 9h-pass med en 30 min lunchrast och det var den enda rasten vi fick på hela dagen. De uttryckte att de inte ens ville att vi skulle gå på toa. Efter ett par dagar ändrades plötsligt arbetstiden till 11h-pass, och då med en timmes lunchrast, och jag tänkte att det är bara att bita ihop. Jag märkte efter ett par dagar att vissa trillade in en timme senare och även slutade innan mig och fick först då höra att extratimmarna var "frivilliga". Med det menade dem att jag inte skulle få vara kvar om jag ville jobba mindre, de var endast de få som fick särbehandling.

Sedan var det ständigt tävlingsinriktat. Vi kunde se exakt vem som packat mest och snabbast på datorn om vi packade ordrar då våra namn fanns i en lista. Sedan kunde man även se mest packade ordrar för veckan mm. Allt för att egga oss till att jobba ännu snabbare. Dessutom skulle vi signera alla plockordrar för att ledningen skulle kunna se vem som packade fel och även långsammast, och jag hörde även när chefen och lagerchefen pratade om att börja föra statistik på vem som gjorde flest fel, antagligen för att den personen inte skulle få vara kvar. Vi fick inte heller prata på lagret utan fick tillsägelser när vi snackade medan vi jobbade.

Lagret var varmt och trångt och man fick springa mellan packorderna för att hinna med på en godkänd tid. Jag hade ständigt rivmärken på armarna och fick även arbetsskador i handlederna då jag oftast försökte plocka alla ordrar på en gång för att inte slösa tid på att springa och lämna dem.

Jag vet inte om det är så nu, men då var det endast tjejer som jobbade och folk kom och gick över en dag. Tjejerna på lagret var dock väldigt välkomnande och trevliga, medan de som jobbade på kundtjänsten tror jag inte sa ett enda ord till mig medan jag jobbade där.

Kan även tillägga att när jag sa upp mig fick jag ett svar där det stod "Jag förutsåg detta och vi förväntade oss inte att du skulle komma tillbaka." Och jag tolkade det som att jag ändå inte hade fått vara kvar då jag hade börjat prata om att organisera oss fackligt. Det var inte populärt det.

Skulle aldrig rekommendera någon att jobba på det här lagret, men självklart har man ibland inga val, så som jag inte hade under tiden jag var där. Man kan ju alltid hoppas på att de ska ha bättrat sig men det har jag extremt svårt att tro på.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
Kommentarer av besökare
Inga kommentarer ännu.

Du måste vara inloggad för att kommentera.