Jobinside

Framtiden

Representerar du arbetsgivaren?

Framtiden - Anställdas omdömen om lön och andra arbetsvillkor

Vad säger arbetsgivaren -

stämmer omdömena?

INSTÄMMER TILL

?

Arbetsgivaren har ännu inte visat detta

Så här har Framtiden bedömts som arbetsgivare:

4.8/10

51 Omdömen

Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?

Alla omdömen

0.1/10
  
Framtiden 
för 3 år sedan
Omdöme generellt
Omdömet har tagits bort eftersom Jobinsides regler ej har efterlevts / Admin.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
3.1/10
  
Framtiden 
för 3 år sedan
Omdöme generellt
Positiva saker med företaget är otroligt trevliga kolleror som sprider glädje, gratis frukost, fräscha lokaler, flextidsystem och konturneliga resor/teambuildning.

Dock vägde inte det positiva tyngre än det negativa för mig i längden. Arbetsmiljön är stressig och det ställs höga krav på anställda - tyvärr så höga att folk sjukskrivs eller slutar. Personalomsättningen är orimligt hög (observera att säljbaserade företag överlag har hög personalomsättning, men Framtiden är extrema på detta plan). Många klarar inte av att uppnå sina säljmål och blir därför uppsagda redan under provanställningen. Några av mina kollegor uttryckte en osäkerhet för sin anställning, en trygghet som jag egentligen anser att alla ska kunna känna när de går till jobbet. Under min tid på företaget förekom det både utköpning av anställda och beetende som till viss del kunde bidra till provocerad uppsägning. Om det från ledningens håll fanns en aktiv förhållningsplan för att minska antalet personer som slutar så var det ingenting som kommunicerades utåt eller märktes av. Tips till ledningen: Om detta faktiskt är något som ni arbetar aktivt var transparent med det. Det finns ingenting som ger sämre Empoyer Branding än anställda som känner sig utbytbara. Som en kollega till mig uttryckte det: "Det är knappt värt att lära känna ens nya kollegor, för snart kommer de ändå nya".

Stress och noll känsla av personlig utveckling ledde till att jag sa upp mig. Anledningen till att jag stannade så länge på Framtiden var mina fantastiska kollegor, utan dem hade jag nog slutat redan under provanställningen. Idag får jag betydligt högre lön för en liknande roll på ett annat företag, min utvecklingskurva har gått upp och jag har otroligt härliga kollegor på mina nya arbetsplats med.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.3/10
  
Framtiden 
för 3 år sedan
Omdöme generellt
Omdömet har tagits bort eftersom Jobinsides regler ej har efterlevts / Admin.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.1/10
  
Framtiden 
   Ingenjör
för 3 år sedan
Omdöme generellt
Anställ aldrig det här företaget! Är du nyexad - sök dig vidare, oavsett hur bra det låter. Läs omdömen från tidigare anställda på framtiden och vänd på klackarna.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.4/10
  
Framtiden 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
Jag önskar, som tidigare användare skriver, att jag läst recensionerna om Framtiden innan jag tog anställning.

Framtiden ger sken av att vara ett företag där man bryr sig om sina konsulter, men i själva verket bryr man sig bara om pengar. Den kontaktperson man har via Framtiden gick aldrig att få tag i när man hade frågor. Men var man en timme sen med rapporteringen inför lön (och fakturering mot kund) så ringde de direkt.

Man har ingen möjlighet att påverka lönen och säljarna målar upp guld och gröna skogar. När jag väl blivit anställd talade jag med chefen på företaget jag var anställd mot och fick höra att inget som framtiden hade sagt stämde.

När jag sade upp mig från Framtiden blev min kontaktperson arg och gick inte att få tag på.

Dålig lön
Dåliga villkor
Dåliga kontaktpersoner
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.1/10
  
Framtiden 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
Kan inte rekommendera denna arbetsgivare till någon. De utnyttjar sina anställda, ger löften och lockar med saker som aldrig sker, trycker ner individer, mobbar, fryser ut och manipulerar sina anställda. De enda som premieras är de som rättar in sig i leden och inte ifrågasätter något.

Det enda man kan likna verksamheten med är en sekt.

Låt dig inte lockas in av deras historier om en fantastisk sammanhållning och framgångssaga, detta stämmer inte. De är otroligt bra på att försköna sanningen. Detta bolag är en sjunkande båt och folk slutar i en rasande fart.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
2.1/10
  
Framtiden 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
VARNING FÖR "bemanningsföretaget" FRAMTIDEN.COM!

Sökte ett arbete hos dem och såg sedan de negativa kommentarerna kring Framtiden här i efterhand. Dessa kommentarer stämmer fullt ut med största sannolikhet!

Detta företag står för den sämsta upplevelsen jag haft som arbetssökande.
Någon beskriver att de behandlar sina anställda som boskap - inte förvånade
med tanke på hur jag blev bemött.

Man ska vara glad att man slapp undan dem, kan jag konstatera med facit i handen.

Jag kommer inte gå in på detaljer hur de sköter rekryteringsprocessen, kan bara kort berätta att de är komplett respektlösa. De hör inte av sig, åldersdiskriminerar, berättar för dig att du kan återkoppla, om du väl får tag på den som står som kontaktperson(varför har de en sådan som ändå aldrig orkar svara?) för att sedan skicka ett avhuggande svar att processen är avslutad. I det här fallet skulle jag ringt upp dem på deras egen begäran. Men fick innan det ett otrevligt mail slängt i ansiktet.

Man blir ett boskap som de ger fullständigt fan i.

Det kan låta som traditionellt gnäll. Men nej. De här typerna är oprofessionella och kan inte stava till ordet hederskodex.

Som sagt, avstå absolut från detta så kallade bemanningsföretag!

Tack för ordet.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
1.9/10
  
Framtiden 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
Jobbade tidigare på framtiden och det har nu kommit till min kännedom att kunder som jag har arbetat mot har blivit informerade att jag är "sjukskriven". Så är absolut inte fallet och jag har helt avslutat min tjänst hos Framtiden. Detta är enligt mig helt oacceptabelt uppförande av Framtiden då det kan påverka mig och mina framtida arbeten. Att bli kontaktad av folk som frågar och är oroliga över min hälsa är inget som ska behöva ske och jag ser mycket allvarligt på hela situationen. Det är under all kritik!
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.3/10
  
Framtiden 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
Har aldrig i hela mitt liv mött ett så oseriöst företag innan. Ett företag som målade upp guld och gröna skogar under intervjuerna inför anställningen. Verkligheten var en helt annan och man blev istället bara ett verktyg som konstant jagade poäng för att undvika rädslan att sparkas. Företaget lyfter många gånger sitt "ledarskap" men faktum är att ledarskapet hos de flesta (inte alla) gick enbart ut på management by fear. Favorisering och utfrysning om man inte klickade med sina chefer var uppenbart och snacket mellan anställda florerade i hög utsträckning angående chefskapet. Den höga personalomsättningen är ingen slump och det är tråkigt för grundarna att företaget nu tagit den väg det faktiskt har, för det verkar inte finnas den uppfattningen hos ledningen.
Behandlingen av personalen är helt enkelt under all kritik och nej, enkäterna visar inte sanningen. Jag som tidigare anställd vet hur snacket går. Undvik framtiden.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?
0.1/10
  
Framtiden 
för 4 år sedan
Omdöme generellt
STOR VARNING för Framtiden. De behandlar sina anställda som boskap och anställer inga chefer som kan leda bara personer som kan verkställa de högsta chefernas order. Om man som anställd inte rättar in sig i ledet så blir man utfryst, uppsagd eller utköpt. De har en personalomsättning som inte liknar något jag hört talas om någonsin. Att facket inte gått in här och styrt upp är förvånansvärt. Återigen, akta er för Framtiden.

Här på Jobinside kan man även se att för varje dåligt omdöme går en chef in och låtsas vara en vanlig anställd och ger bolaget höga betyg. Det kommer även att hända i mitt fall.
Visa betygsstaplar Göm betygsstaplar
Dåligt Neutralt Bra
Lön
Möjlighet till utveckling
Ledning
Möjlighet att påverka
Arbetsmiljö
Medarbetare/stämning
Rekommenderas?